zaterdag 13 augustus 2022

Vakantiebonus in Toscane met bijeneters en hoppen

We hebben in juli een geweldige (en erg warme) vakantie gehad in Toscane samen met mijn gezin en schoonfamilie. Fraai geglooide landschappen met cypressen en pijnbomen, een leuke camping vrijwel direct aan de kust met genoeg te doen voor de kinderen en mooie steden in de nabijheid, zoals Florence en Volterra. Maar wat voor mij persoonlijk ook zeker van belang was: een klein veldje tussen de camping en het privé strand van de camping in waar een geweldige bijeneter kolonie huisde. Ik hoor wat jullie denken, maar 'neen', ik had geen voorkennis en had hier bij het boeken geen weet van. Ik was bij aankomst op de camping direct dermate verrast door de rondvliegende bijeneters dat ik bijna vergat in te checken bij de receptioniste. Een geweldige verrassing, dat zeker! Dus los van de quality time met mijn gezin was ik in de vroege uurtjes ook diverse keren te vinden bij de bijeneter kolonie die tegenover de camping gevestigd bleek te zijn. Ik moest voor leuke plaatjes over een hek heen fotograferen door een corniferen haag, waar ik mooi zicht had op een dood boompje die veel aantrekkingskracht had op de lokale hoppen en bijeneters. Dit alles speelde zich af in een veldje met verder alleen een aantal olijfboompjes, dat grensde aan een tennisbaan en een dun strookje pijnbomenbos richting het strand. Zelfs de groene specht en zomertortel kwamen regelmatig buurten, wat een weelde! Op de camping zelf konden er onder andere grauwe vliegenvangers, bonte kraaien, italiaanse mussen en europese kanaries worden gezien als ik met mijn verrekijker tijdens de warme uurtjes van de dag onder de overkapping voor de stacaravan zat. Geweldig toch? Als het donker werd hoorden we tijdens een bordspelletje ook regelmatig een velduil roepen vanaf een ontoegankelijk stukje. We hebben het uitstekend naar ons zin gehad op deze camping in Toscane. Het overgrote deel doorgebracht in het water, al was zelfs de temperatuur van de middelandse zee eigenlijk al te warm. Hieronder vinden jullie van boven naar onder de bijeneter top 12, de hop top 10, de groene specht en de zomertortel:

7 opmerkingen:

 1. Hoi John.
  Wat zijn ze mooi die Bijeneters en ze staan er mooi op en ze doen hun naam eer aan, ook de Hop is 'n mooie vogel. Is echt genieten van de opnames.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John.

  Dit is super mooi.
  Ze zijn prachtig.
  Mooie foto's.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi John,
  Wat een prachtige serie foto's van de bijeneter zijn dit.
  Ook de hoop vind ik echt heel mooi en goed gefotografeerd , mijn complimenten.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig mooi John je zou daar alleen al voor naar Toscane gaan wat een prachtige foto.s

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, een jaloersmakende serie John.
  Wat een pracht foto's van deze wel hele mooie soorten.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi John,
  Jij zal waarschijnlijk geen bijeneters en hoppen meer fotograferen, want beter dan deze reeks zal het niet zo makkelijk worden. Stuk voor stuk zijn het schitterende platen van ook nog schitterende vogels. Een hop met zijn kuif goed zichtbaar blijft toch een wens van iedere liefhebber. Daarnaast bijeneters zo vaak met een prooi, zodat ze hun naam eer aandoen, is toch geweldig om te zien. Proficiat.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi John,
  Niet te geloven, je werd op je wenken bediend met grandioze topsoorten!!!!
  Ik zie het helemaal voor me, ...zo vlak bij en zo mooi vrijzittend!!..erg sneu voor je ( haha, kwijl, kwijl)
  Wat een geweldige foto's heb je gemaakt. Je bent echt een geluksvogel! Niets zo mooi als totaal onverwachts zo te worden verrast, TOP !
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen