vrijdag 11 februari 2022

Een dag in een boshut op de Sallandse heuvelrug

Woensdag op pad geweest met dorpsgenoot Leo Tukker. Om 06:15 uur gingen onze statieven en fototassen achterin de Nissan van Leo en werd de motor gestart, want de bestemming was Rijssen, en dat ligt nou niet bepaald om de hoek. Ter plaatse was het nog even een beetje zoeken, maar uiteindelijk vonden we het onverharde weggetje dat ons naar onze parkeerplaats bracht. Op basis van ons plattegrondje vonden we ook de door ons gehuurde hut vrij vlot terug. Een mooie setting met een half ingegraven, vrij ruime hut met een vijver op de grens tussen bos en akker. Na het plaatsen van onze statieven met camera's gingen we voeren, controleerden we de setting en namen plaats achter onze schommelkoppen. Nog even namen we de tijd om de inhoud van onze thermoskannen met koffie in een beker te gieten en vol verwachting van wat zich achter het gespiegelde glas zou gaan afspelen zaten we in de aanslag. Lang wachten was gelukkig niet aan de orde deze dag, want met name in de ochtenduren was het een drukte van jewelste voor de hut. Uiteindelijk hebben we meer dan 20 soorten waargenomen op de setting en dat is helemaal niet verkeerd voor een deels bewolkte dag, relatief vroeg in februari. Hoogtepunten waren onder andere de kruisbekken die kwamen drinken, de keep en de sijzen. Speciaal voor Leo zal ik ook nog even de kuifmees vermelden in dit rijtje, want o, wat was hij er blij mee dat dit fraaie bosvogeltje ook even kwam buurten bij de vijver! Het was weer een gezellige en geslaagde dag Leo. Hier een greep uit de foto´s die ik deze dag heb gemaakt:

7 opmerkingen:

  1. Hoi John.

    Prachtige vogeltjes zijn er langs gekomen.
    Mooie foto's.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig vastgelegd John, stuk voor stuk en wat een mooie soorten had je voor de lens.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige fotos van mooie vogels. Wat ziet de keep er mooi uit van dichtbij. Hier zat pas een hele groep maar hoog in een boom.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou de foto's zijn heel mooi geworden John. Fraai die kruisbek met het druppeltje en de vogels in het water. Van Leo had ik wat foto's op FB gezien en hij schreef al dat hij zo blij was met de Kuifmees, die staat er bij jou ook super op.

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. geweldig mooie foto,s heb je er weten te maken .

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi John,
    Een bezoek aan een vogelkijkhut levert meestal wel een aantal fraaie platen op. De serie die jij hier laat zien valt daar ook onder. op deze manier is een bezoek de moeite waard, zeker als je er een flink eind voor hebt moeten rijden.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi John
    Heerlijke soorten, briljant gefotografeerd!
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen