zaterdag 18 mei 2019

De meimaand tot nu toe

Deze maand tot dusver 2 keer echt op pad geweest met de camera. De bestemmingen waren de Zouweboezem en de Veluwe, 2 uiteenlopende plekken en dat betekent dus ook uiteenlopende soorten. Ik weet in ieder geval wel dat de druktste plek van deze 2 Nationaal Park De Hoge Veluwe was. Er stonden veel fotografen bij de boom waar een zwarte spechten nest is gelokaliseerd. De oudervogels vlogen gemiddeld om het uur aan om hun jongen te voeren. Bij een nabijgelegen hut kreeg ik tussendoor ook nog eens de bonte vliegenvanger voor de lens.

Bij de Zouweboezem heb ik me onder andere uitstekend vermaakt met een aantal 'rietvogels'. De snor en de cetti's zanger werkten leuk mee aan een paar plaatjes. De sprinkhaanzanger werkte helaas niet echt mee en bleef verscholen. HIer een kleine greep uit de geschoten plaatjes deze 2 dagen:

zwarte specht - Dryocopus martius - Het mannetje bij het nest met 3 jongen

zwarte specht - Dryocopus martius - Het vrouwtje bij het nest met 3 jongen.

bonte vliegenvanger - Ficedula hypoleuca - 

snor - Locustella luscinioides

cetti's zanger - Cettia cetti

8 opmerkingen:

  1. wat mooi om die voedermomenten zo te zien,super.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig zijn ze die zwarte spechten. Ik hoop ze ooit in het echie te zien en op de foto te zetten. Dat kleine grut is ook niet het makkelijkste om te fotograferen. Het wel heel fraaie soorten die je laat zien. John.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi John,
    Wat gaaf die jonge zwarte spechten uit het holletje!!! En zowel ma als pa zwarte specht erbij. Tjonge je zult het maar treffen! Erg leuke foto's leverde het je op. De snor is leuk met die schaduw van mijn bekje op de rietstengel. De bonte vlieg vrouw is een heerlijke soort, ik zie ze niet vaak! EN dan na de zw. specht is de Cetti's zanger toch ook wel een klapper! Zo mooi in beeld. Gefeliciteerd! Prachtfoto.
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi John.

    Mooie foto's John.
    De Zwarte specht is echt super.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Knap werk John. Mooie platen van interessante vogels die je niet zo vaak ziet.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha John,
    top zeg, voedermoment bij het spechtennest. Al fantastisch om een zwarte specht te zien; jij hebt 'm met drie jonkies!
    Je andere beelden mogen er zeker ook zijn.
    Hartelijke groet, Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo John, Wat een prachtige serie foto's. Ik ben jaloers op de foto's van de zwarte spechten, geweldig! De bonte vliegenvanger en de cetti staan er heel mooi op. De snor is heel apart vanwege de bijzondere belichting.
    Groetjes
    Frans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Pfoe, wat een plaatjes weer! Respect man hoe je die cetti's erop heb gekregen, zeer fraaie plaat, en al helemaal voor zo'n sneaky basterd als cetti!

    BeantwoordenVerwijderen