vrijdag 18 december 2020

Op een Yogamat aan de Brouwersdam

Gisteren voor het eerst in lange tijd weer eens wezen fotograferen. Het weer was mooi en had de Brouwersdam uitgekozen als bestemming. Een Brouwersdam foto is vaak herkenbaar aan de basalt/asfalt combinatie op de foto's van de dam zelf waar de vogels op zitten (bij vloed bijna onvermijdelijk omdat dan vrijwel alle vogels op de dam zitten. Vanuit dit oogpunt besloot ik het wat lager op te zoeken bij eb. Bij afgaand water is er voor de vogels genoeg lekkers te vinden voor diverse vogelsoorten op het strand. De achtergebleven ondiepe plasjes zijn dan populair. 

Ik vind het dan prima om op de grond te gaan liggen en zo al liggend te posten voor de plaatjes, maar heb wel een onwijs grote hekel aan een nat pak. Ik lag deze keer als probeersel lekker op een heus yogamatje en dat werkte uitstekend. Beetje alternatief, maar ik lag vrij comfortabel en hield dit met gemak 2 uurtjes vol. Het resultaat mocht er zijn: de zilverplevier, de rotgans en de tureluur kwamen allen op audiëntie. Bij mijn volgende steltloper fotografie projectje trek ik dit matje gewoon weer uit de kast! Neem niet weg dat ik het na die 2 uur ook wel weer lekker vond om onder genot van een 'bakkie pleur' uit de thermoskan weer even in de mobiele schuilhut op te warmen. 

Met de verrekijker tuurde ik ook nog even naar de eendjes op zee en dat leverde waarnemingen op van ijseenden, zwarte zee-eenden, brilduikers, middelste zaagbekken en een heleboel eiders. Genoten van de soorten en van de omstandigheden, een heerlijke dag! En wie had dat nou gedacht, John op een yogamat!

Branta bernicla - rotgans

Pluvialis squatarola - zilverplevier

Pluvialis squatarola - zilverplevier

Pluvialis squatarola - zilverplevier

Pluvialis squatarola - zilverplevier

Tringa totanus - tureluur

Tringa totanus - tureluur








7 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee en het resultaat mag er dan ook zijnde volgende keer wel een matje met ingebouwde verwarming nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi John.

    Nou dat liggen turen heeft je prachtige foto's opgeleverd.
    Prachtig.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi John,
    De yogamat is een vondst. Het resultaat van je inspanningen mag er zijn. Prachtige soorten in heel mooi licht. In ieder geval geen typisch Brouwersdamplaten.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een goeie zet, die yogamat!
    De fotoresultaten zijn adembenemend mooi!
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie shots. Ik gebruik zelf altijd een klein kunststof plaatje in dit soort oorden, maar na een uurtje op je knieën kun je bijna niet meer overeind komen...

    Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi John.
    Mooie opnames die je gemaakt hebt op de Brouwersdam met 'n mooi laagstandpunt.
    Zo'n yogamat is 'n uitkomst heb er jaren geleden ook 1 gekocht toen we naar Spitsbergen zijn geweest.
    Groetjes Loes.
    En nog de beste wensen en gezond 2021.

    BeantwoordenVerwijderen