zaterdag 15 juni 2019

Grutto's en libellen in de Alblasserwaard

Niet al teveel fotografietijd gehad de afgelopen weken. De foto's die ik gemaakt heb zijn daarom logischerwijs in de eigen vertrouwde Alblasserwaard geschoten. De Grutto's hebben jongen en trekken alles uit de kast om de aandacht van passanten te trekken, zodat de aandacht van de jongen wordt afgeleid. Dat ze vervolgens even om je heen vliegen biedt dan mooie fotokansen. De jongen zelf heb ik niet gezien helaas. De standaard 'Grutto op paaltje' foto's heb ik ook maar even achterwege gelaten voor dit blog, die heb ik al vaker gepost.

Naast de vogelfotografie ben ik op een ochtend ook even naar een mooi kruidenrijk stukje grasland gereden om libellen in de vroege ochtend te fotograferen. De dauwdruppels geven dan iets extra's aan deze geweldige insecten, wat een fraaie details hebben ze toch als je bijvoorbeeld eens naar de vleugels kijkt. Als ik het goed heb laat ik hier het vrouwtje van de platbuik en een gewone oeverlibel zien.

Hier mijn favoriete plaatjes uit de beide reeksen:
6 opmerkingen:

 1. hallo John, wat een prachtige foto's laat je weer zien. Grutto's zo bijzonder. Laten we hopen dat ze nog lang ons Nederland mogen vertegenwoordigen. De libellen met de dauwdruppels zijn subliem. Heeeeel mooi dus.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John.

  Prachtige foto's van de Grutto en de Libelle.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wow, John wat een mooie foto's
  Vooral de grutto met een poot op het paaltje en de platbuik vol dauw!! superplaten.
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi John,
  Je pakt hier wel uit met deze fraaie platen. De grutto die op het paaltje stapt is natuurlijk een voltreffer. Libellen met dauw doen het altijd goed, vooral de eerste is een schoonheid.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie fotos John van de grutto en de libellen. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ptaki w locie - fantastyczne kadry. Birds in flight - fantastic photos.

  BeantwoordenVerwijderen