zaterdag 1 september 2018

Mediterraanse spinnen in de waard!

Vandaag eindelijk eens wat tijd gereserveerd om eventjes een uurtje te gaan fotograferen. Het was er de afgelopen maanden weinig van gekomen, mede ingegeven door de geboorte van onze lieve dochter Thirza. Vandaag dan een voorzichtige hervatting van de hobby, want ik bleef dicht bij huis deze keer. In het naast onze wijk gelegen park kwam ik een 'exotische' verrassing tegen, de wespspin!

Schitterende soort die eigenlijk van origine meer een Zuid-Europese soort is, maar inmiddels over heel Europa is uitgewaaierd. In de jaren 70 is de wespspin voor het eerst in Nederland waargenomen en breidt zich sindsdien steeds verder uit in ons land. Dit vrouwtje hing in haar web te pronken in het zonnetje vanmiddag. Een flinke dame!

Argiope bruennichi - wespspin

Argiope bruennichi - wespspin

Het gaat me zeker lukken om de volgende keer iets sneller met een nieuw blogbericht te komen.

Tot de volgende keer.

9 opmerkingen:

 1. Hoi John.

  Mooie foto's van deze mooie spin.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John,
  Wat een beest. Knap gefotografeerd hoor.

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi John,
  Ja, zo'n baby slokt al je tijd op! Maar wat heerlijk toch daar de tijd voor te nemen. Geniet er van! In die eerste twee jaar gebeurt er altijd zo veel.
  Je Wespenspin is geweldig! Wat groot hè!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi John,
  Je moet je aandacht nu nog meer verdelen dan voor de geboorte van je dochter. Maar wat een mazzel dat je deze spin zo dicht bij huis vond. Houd deze dame in de gaten, wellicht zie je over een tijdje de cocons ook nog. In de AWD zie ik deze spinnen al jaren, maar zij blijven trekken.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi John, mooie foto's van een mooie spin, ik vind het zigzagje in het web ook altijd zo leuk. Komend weekend is het volgens mij tuinspinnentelling dus wie weet kun je nog wat erbij fotograferen aan spannende spinnen.
  En ja, zo'n kleine kost tijd maar dat is het dubbel en dwars waard hoor, ze zijn groot voor je het weet dus geniet er maar lekker van, die blog en de camera lopen niet weg.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee mooie foto's van deze spin John.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig mooi gedaan John het is er ook een mooie tijd voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. This is a great photo that you took of this spider. Love the quality and clarity of this picture. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof, jouw natuurfoto's mèt commentaar...Ik houd van fotograferen en van schrijven over tuin en natuur, maar qua fotograferen moet ik nog zoooveel leren! Jouw blog is beslist het bekijken waard :)

  BeantwoordenVerwijderen