vrijdag 25 januari 2019

De telescoop uit de kast voor een dagje Zeeland


Vandaag weer eens lekker op pad geweest met Jonathan. Telescoop van een stoflaag ontdaan en samen met mijn cameratassen en statief in de auto gedropt en koers gezet naar Bleskensgraaf om Jonathan op te halen. Het werd weer een mooie dag vogelen in Zeeland waarbij we veel hebben gezien.

Het leverde voor mij mooie lifers op als de grote zee-eend en zwarte rotgans. Verder in de kwelders van Haamstede, aan de Oosterschelde en de Brouwersdam diverse andere mooie waarnemingen gedaan met de blauwe kiekendief, havik, kuifaalscholver, zeekoet, een paartje eidereenden, een houtsnip, waterral, verschillende kleine zilverreigers, grote groepen goudplevieren, zilverplevieren en een mooie groep patrijzen als hoogtepunten. Fotografisch wilde echter alleen een watersnip even meewerken.

Qua fotografie dus geen topdag, het weer werkte ook niet mee, maar de waarnemingen maakten veel goed vandaag.

De telescoop is toch weer goed bevallen, die gaat volgende keer gewoon weer mee! Zonde om hem elke keer in de kast te houden staan, want je ziet zoveel meer dan dat je alleen met de verrekijker op pad gaat! Volgende keer hoop ik plaatjes te laten zien van het neefje van de watersnip, het bokje! Dat is in ieder geval wel mijn inzet.

Bedankt voor het lachen weer Jonathan!
watersnip - Gallinago gallinago

watersnip - Gallinago gallinago


8 opmerkingen:

 1. Samen is natuurlijk altijd gezelliger en vooral als je allebei de zelfde hobby heb dan is dat genieten,jullie hebben wel heel veel mooie waarnemingen gehad,super en toch prachtige foto,s van de watersnip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John.

  Prachtig deze Watersnip.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is zo'n watersnipje toch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè, ja! Zonder telescoop is het niks aan de Brouwersdam!! Goed besluit, hoewel ik hier natuurlijk wel wat meer foto's had willen zien....De prachtige platen van de watersnip maken het wel goed!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's van de watersnip John.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fraaie opnames van de watersnip John. Leuk te lezen dat het een geslaagde dag was.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi John,
  Een echte vogelaar gebruikt natuurlijk op dat soort plaatsen een telescoop. Ik heb er geen, maar ik ben ook geen vogelaar. Foto's maken vind ik leuker. Daarom mijn waardering voor de platen die je hier laat zien, heel fraai.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou word ik toch wel echt benieuwd naar dat bokje... Mij is het nog nimmer gelukt daar een plaatje van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen