donderdag 18 augustus 2016

Blogbericht 8 Tanzania reis - De wandeling in het Jozani bos

Met een gids maakten Lisette en ik een wandeling door het Jozani bos op Zanzibar. Het bos staat bekend om de populatie van de 'red colobus monkey', oftewel de rode franjeaap. Deze soort is endemisch is op Zanzibar en komt dus nergens anders voor! Ze waren zeer benaderbaar en absoluut niet schuw. Naast de rode franjeapen kwamen er ook veel blauwe meerkatten voor in dit gebied. Ook deze soort, die veelal met de rode franjeapen optrokken, waren totaal niet schuw.

Nadat we ongeveer een uur aapjes hadden gefotografeerd kwamen er meer toeristen ter plaatse. De categorie toeristen die met 'selfie sticks' aan het zwaaien waren op een paar centimeter van de gezichten van de apen voor een ultieme 'monkey selfie', vervelende mensen dus. Het was dus 'time to go' voor ons, voordat we ons eraan gingen storen.
Achteraf waren we blij dat we vroeg opgestaan waren voor deze excursie, nu hadden we bijna een uur lang de apen voor onszelf en hebben we bijna een uur heerlijk kunnen genieten van het gedrag van de apen!

Na het apenbezoek maakten we met onze gids ook een kleine wandeling in een mangrove bos dat zeer nabij gelegen was. Het was indrukwekkend om de bizarre wortelpartijen te zien!
procolobus kirkii - red colobus monkey - rode franjeaap

Cercopithecus  mitis - sykes' monkey - blauwe meerkat
Dit is dan echt het laatste blog geweest van de indrukwekkende reis die Lisette en ik hebben gemaakt! Buiten het feit dat we nog een keer tuimelaar dolfijnen zijn wezen spotten en zijn gaan snorkelen, is er eigenlijk niet meer zoveel te schrijven over ons Zanzibar verblijf. Bij de rest van onze dagen op Zanzibar stond de ontspanning centraal. Denk hierbij aan termen als zon, zee, strand, boeken, lekkere drankjes en goed eten!

10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige apensoorten zijn dit John en haast niet te geloven dat ze totaal niet schuw zijn. Spijtig van die selfkickers met hun sticks. Worden die toeristen daar niet op gewezen dat ze onverantwoord bezig zijn? In elk geval heb ik genoten van jullie reis een ervaring die je niet gauw zult vergeten.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John.

  Prachtig deze Apen.
  Ze zien er zo leuk en mooi uit.
  Prachtige foto's.
  Mooie reis hebben jullie gemaakt.

  Bedankt voor het delen, ik heb er van genoten.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi John,
  Dat zijn nog een paar mooie soorten tot besluit. Nu verder selecteren en een mooi fotoboek samenstellen. Je kijkt een boek toch makkelijker in dan dat je voor je PC gaat zitten om alles te bekijken. Zeker ook voor belangstellende vrienden, familie enz. aantrekkelijk.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig!
  jammer dat het al gedaan is, k wil best nog wat foto's zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twee prachtige foto's.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi John,
  Mooie afsluiting met deze twee prachtige apen. (we zullen die opdringerige toeristen met selfies maar gauw vergeten ;-( naarlingen....
  Ik heb, zoals je gemerkt hebt, heerlijk mee genoten van jullie reis met zoveel schitterende foto's. Heel bijzonder. Bedankt voor het delen!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt een hele mooie reis gehad en mooie opnames kunnen maken. Als je dan terug bent in Nederland heb je (althans ik) hier eventjes geen zin in dat kleine frutspul in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo John, ik heb de hele serie van jouw reis in Zanzibar zo juist bekeken;
  "Adembenemend". Wat een kwaliteit en wat een fantastische foto's. De impressies van het land met zijn wilde dieren zijn verbluffend mooi. Deze blogs zal je nog vele malen opnieuw bekijken en beleven. Werkelijk prachtig. Proficiat. Ik heb genoten van al die speciale momenten die je zo schitterend op de plaat hebt vastgelegd.
  Hartelijke groeten
  Frans van Antwerpen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo John,
  Prachtige foto's van deze bijzondere apen.
  De eerste vind ik echt geweldig.
  Mooie reis hebben jullie gemaakt.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Great photos, John,
  You are lucky to go to Tanzania!
  I can't wait to go back to Africa!
  Lovely monkey and wilderbeest shots!
  Kind regards

  BeantwoordenVerwijderen