woensdag 17 augustus 2016

Blogbericht 6 Tanzania reis - De rest van ons verblijf in de Serengeti

Na de gamedrive die ik in het vorige blogbericht had beschreven kwamen we laat in de middag weer aan bij het door ons inmiddels geliefde Tortilis kamp. Bij onze tent werden we verwelkomd door een aantal grantgazellen die bijna tegen onze tent aan stonden te grazen! Na het heerlijke diner schaarden we onszelf met de volledige groep rondom het kampvuur. Alicia leerde ons een spelletje 'weerwolven' onder het genot van een heerlijke whiskey borrel, 'toch Stefan?' Lisette en ik gingen niet te laat naar bed om de volgende ochtend weer fit aan de start te verschijnen van onze volgende Serengeti gamedrive! We zouden normaliter direct naar het noorden vertrokken zijn, maar dit deel van het programma werd door de gidsen aangepast. Het bezoek aan het noorden was vooral met oog op de grote migratie gnoes en zebra's. Aangezien alle duizenden dieren al waren overgestoken naar Masai mara op Kenyaans grondgebied, had het volgens Jackson en Seif weinig zin om direct naar de noordelijke regionen te vertrekken.We zouden de volgende dag dus zuidelijker onze gamedrive gaan doen.

De volgende ochtend, toen Lisette en ik uit de tent kwamen om richting het ontbijt te vertrekken, werden we verrast door twee zadeljakhalzen die we langs onze tent op geringe afstand voorbij zagen wandelen! Ook Herman had een mooi verhaal overgehouden aan de nachtelijke uren die hij met ons deelde aan de ontbijttafel: het warm water reservoir van zijn tent was in de nachtelijke uren omver gekegeld door een olifant, die waarschijnlijk op zoek was naar water!

Toen de laatste pannenkoeken naar binnen waren gewerkt en de 'sterke' verhalen waren waren gedeeld, nestelden we onszelf weer in de Toyota landcruisers met 'pop up roof' voor een nieuwe safari gamedrive, dit keer met Jackson! We hadden met de groep besloten een keer van gids te wisselen. Toen we krap twintig minuten onderweg waren stopten we op mijn verzoek bij een prachtige d'arnaud's barbet', oftewel d'arnauds baardvogel, een schitterend getekende en gekleurde vogelsoort die graag in de buurt van termietenheuvels verblijft!
Het genieten duurde echter niet lang, want uit het niets keerde Jackson de auto om vervolgens op hoge snelheid de tegenovergestelde richting op te rijden! ''What are you doing Jackson'', vroeg ik direct. Jackson antwoordde: ''Someone forgot his wallet, there's no time to waste!''. Ik vond het een vreemd verhaal en vroeg verder door naar aanleiding van deze plotselinge wending. Uiteindelijk gaf Jackson lachend toe dat het niet waar was en zei dat er een jakhals op een zebra aan het jagen was. Hij gaf aan dat hij dat via de portofoon door had gekregen. Ik vond het wederom een gek verhaal. ''Een Jakhals is toch een aaseter? En dan nog; een zebra is toch een veel te grote en sterke prooi voor een jakhals?'' Er ging van alles door mijn hoofd. Uiteindelijk bleek het om een moeder jachtluipaard te gaan met 2 jongen, die zich even goed lieten zien. Geweldig! En wat een schitterende grappenmaker toch ook, die Jackson! Heerlijk!

Tijdens onze drive, waarbij we uiteindelijk later op de dag richting het in het noorden van de Serengeti gelegen Lobo wildlife lodge zouden vertrekken, zagen we weer veel moois en stopten we onder andere bij een heuze 'hippo pool', waar het serieus dringen was voor de tientallen nijlpaarden in relatief kleine plassen. Het uitzicht vanuit ons hooggelegen appartement was fantastisch. We keken uit op een prachtig dal en rotsmassieven. In het dal zagen we de grazende buffels en op de massieven zagen we rotsklipdassen en groene meerkatten van redelijk dichtbij.

De volgende dag hadden we in het noorden, in de directe omgeving van de Lobo lodge, nog een ochtend gamedrive gehad.
We reisden vervolgens weer af naar de ingang van de Serengeti om vervolgens richting Karatu te vertrekken voor een verblijf bij het prachtige Karatu inn lodge met een heerlijk zwembad, een luxe kamer en schitterend aangelegde tuinen.
In Karatu kochten Lisette en ik nog het een en ander aan houtsnijwerk bij lokale winkeltjes voordat we arriveerden bij onze lodge.
Hippopatamus amphibius - hippo - nijlpaard

Redunca redunca - bohor reedbuck - bohor rietbok 
In de omgeving van deze bohor rietbok hadden we ook nog even goede hoop op een nieuwe 'leeuw versus buffel show'. Er lagen diverse leeuwinnen nabij het water in het gras toen een groep buffels recht op hen af kwam. De leeuwinnen kozen er bij het passeren van de buffels echter voor om plat te gaan liggen. Ze verstopten zich op deze manier in de hoge vegetatie voor de naderende buffels, 'no show' dus!
Oreotragus oreotragus - klipspringer

Oreotragus oreotragus - klipspringer

Oreotragus oreotragus - klipspringer
equus quagga - plains zebra - steppezebra

Panthera leo - lion - leeuw

Panthera leo - lion - leeuw

Panthera leo - lion - leeuw
 In het noorden van de Serengeti zagen we een zeer grote groep luierende leeuwinnen, die veelal de dekking begonnen op te zoeken. Lisette telde er elf op deze plek!

Acinonyx jubatus - cheetah - jachtluipaard

Acinonyx jubatus - cheetah - jachtluipaard

gyps africanus - white backed vulture - witruggier

Loxodonta africana - african bush elephant - savanneolifant

Giraffa camelopardis - giraffe

Lamprotornis hildebrandti - hildebrandts starling - hildebrandts glansspreeuw

De volgende ochtend zou de laatste gamedrive plaatsvinden, waarbij we zouden gaan afdalen naar de bodem van de Ngorongoro krater!


5 opmerkingen:

 1. Hoi John.

  Fantastische foto's die je hebt gemaakt.
  Wat een mooie reis heb je gemaakt.
  Echt genieten van je foto's.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterende platen John. Het is duidelijk dat iedere dag een belevenis is geweest. Wat zal het je een moeite gekost hebben om beelden te selecteren voor dit blog, want ik weet zeker dat je nog heel veel meer hebt. Maar waar is nu je baardvogel waarover je in het begin sprak? Overigens, de gidsen hebben vaak gevoel voor humor. Wat een mooi verhaal.
  Groet, Kees
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, thanks! Die baardvogel was niet scherp, kreeg te weinig tijd door het cheetah alarm :-p

   Verwijderen
 3. indrukwekkend allemaal
  en nog zo'n mooi vogeltje, wat een kleuren
  leuk je verhaal, alsof we er een beetje bij waren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's! Vooral de mooie klipgeiten, en die schitterende jachtluipaarden. Maar ja, terwijl ik het typ, bedenk ik me dat alle foto's geweldig zijn. Het blijft maar doorgaan met super momenten en met je mooie verslag vier ik het een beetje mee. Die glansspreeuw is een juweeltje!!
  Zucht.....ik ga gewoon lekker verder met je volgende blog.
  groetjes,
  Mara

  BeantwoordenVerwijderen