vrijdag 9 augustus 2013

Vakantie Kroatië - Plitvice en Istrië

Proberend de waterspreeuw vast
te leggen - Made by Lisette
Van de week zijn we weer teruggekomen van een vakantie naar Kroatië, waar we onder andere de Plitvice meren hebben bezocht. Adembenemende taferelen met een zeer diverse flora en fauna, gekenmerkt door geweldig blauwe meren en watervallen. Opvallend was dat ik vaak de zintuigen van mijn lieve vriendin nodig had om mooie soorten waar te nemen, zoals de waterspreeuw (Cinclus cinclus) en de dobbelsteenslang (Natrix tessellata). Hieronder een impressie van beelden die ik geschoten heb tijdens deze heerlijke vakantie. Samen met de grauwe klauwier heb ik met de waterspreeuw 2 nieuwe soorten gefotografeerd. De grauwe klauwieren zijn zeer algemeen in Kroatië en kon ik zelfs vanuit de hotelkamer dagelijks zien. De hagedis is niet gefotografeerd bij de Plitvice meren, maar gedurende het tweede deel van onze vakantie in de omgeving van Porec in Istrië. Hier hebben we heerlijk 10 dagen genoten van zon, zee, strand, zwembad, cocktails, live muziek, lekker eten, leuke dagtripjes naar onder andere Venetië! Alle elementen voor een heerlijke vakantie dus! Deze dagen liet ik de camera ook vaak thuis. Heel af en toe nam ik de camera mee naar het strand om hagedissen te fotograferen. Je kan tenslotte niet continu met je hobby bezig zijn!

Waterspreeuw - Cinclus cinclus
Grauwe klauwier - Lanius collurio
Ik heb nog bijna 2000 foto's uit te zoeken, dus ik ben nog wel even zoet! Tot het volgende blogbericht en leuk dat jullie weer even de moeite hebben genomen om mijn foto's te bekijken! Ook wederom bedankt voor jullie leuk positieve reacties op mijn vorige bericht.

Groetjes,

John

10 opmerkingen:

 1. Sprookjesachtig mooi, vooral de laatste 2 foto's. Ik verheug me op je volgende blog en succes met uitzoeken (ben ook nog steeds bezig met vakantiefoto's van alweer een week of 7 geleden).
  Groet Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een natuur en wat een helder water ,wat moeten jullie genoten hebben nou ik ben ook heel erg benieuwd naar het vervolg .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Que viagem deliciosa pelas imagens...

  Beijos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pracht serie John.
  Wat is de wereld toch mooi, dit is puur genieten.
  En dan zie ik alleen nog maar de foto's ;-)))
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed, die vakantie!
  De foto van de Waterspreeuw is een juweeltje en de Grauwe klauwier is ook te gek!
  vooral die 2e foto, net weer iets anders. De water-landschap-foto's prachtig!Mooie beweging erin.En de hagedis.....die is echt TOP. Ik verheug me nu al op je volgende blog!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is de eerste foto van een waterspreeuw die ik zie op een tak. Mooi ook de foto van de klauwier. Prachtig gebied zo te zien.
  Groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie serie weer met prachtige landschappen, ook de hagedis is natuurlijk super met die kleurtjes. Het is daar mooi en dat weet je goed weer te geven. Succes met uitzoeken ;-).

  Groet,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi John,
  Een veelbelovend begin. Zo te zien inderdaad een prachtig gebied, met bovendien aantrekkelijke flora en fauna. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Sterkte met uitzoeken en selecteren :)
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie foto's om weer van te genieten! Mooi vastgelegd en helemaal nog bijzondere soorten ook, wat een prachtig gebied ook.. Mijn complimenten.

  Groet, Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag John,
  Wat een sublieme foto's. Geweldig, interessante soorten, de natuur in de omgeving is ook indrukwekkend vastgelegd.

  Gr. André Devogelaars.blogspot

  BeantwoordenVerwijderen